Младежи, да не запалите нещо?

  • от PlovdivTime
  • 14:38, 13.09.2016

 

от Боряна Иванова

 

Достолепните граждани, редовно посещаващи Цар-Симеоновата градина, напоследък са разбунени от скандала около забраната на неделните хора до Виенския павилион. Може би затова от вниманието на мнозина се изплъзна друга случка.

Насред градинската алея група младежи въртяха и хвърляха огньове, покачени на едноколесни велосипеди. Същевременно забавляваха струпалите се хлапета с фокуси и закачки и правеха акробатични номера с доброволци от насъбралата се публика.  

В разгара на представлението огнехвърлячите така се развихриха, че постоянно присъстващите на съседната пейка пловдивчани от третата възраст се загрижиха да не пламне нещо в парка. Като видяха, че акробатите владеят виртуозно огнената стихия, старците с наслада се присъединиха към пъстрата публика на шоуто.

Привидното спокойствие прекъсна в момента, в който факлите паднаха на земята. Децата, научени винаги да се притекат на помощ на нуждаещ се, се втурнаха към огъня и се опитаха да подадат пламтящите факли на младежите. Разтревожени майки припнаха след децата си, настана истинска суматоха. За щастие опитните акробати вече знаят как да се справят със подобни ситуации и хаосът бе овладян бързо. Те завършиха своето шоу подобаващо и заслужиха силните аплодисменти.

Спектакълът „Поко Льоко“ сътвориха артистите от цирк „Де Ла Люлин“. Тяхното кредо е „Да съумееш да направиш от минувача свой зрител и приятел“. 

 

 

Трудно е хем да балансираш, хем да си играеш с огъня

 

 

Луиза Душкова и Филип Хараланов търсят перфектния синхрон