Михалис Хаджиянис идва с най-големите си хитове в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:58, 17.06.2024

Михалис Хаджиянис няма търпение да посети и Пловдив на 8 юли. Специално за верните си фенове той вече подготвя дълъг списък с най-обичаните от публиката парчета. След дълга пауза и многократно разпродадени зала 1 на НДК и Античен театър, сега прочутият гръцки изпълнител идва за концерт в Античен театър – 8 юли. Билетите са на привършване.

Авторът на емблематичната балада „De Fevgo“, с хитове като “Moiazoume” и „Horevo” помни топлото посрещане и енергията на българската публика от предишните си гостувания.

„И досега разказвам на приятели, че в България се чувствам като у дома си. Нямам търпение отново да посетя Пловдив – толкова красив град, с особен дух, а това, че всичко ще се случва на открито в този театър, на фона на залязващото слънце и изгряващата луна, прави мястото уникално“, казва той.

Още при първото си гостуване в България Михалис разбира, че българите обожават песента „De Fevgo“. „Бях изненадат от начина, по който всички пяха, пляскаха и се радваха на тази песен. Не можех да повярвам какъв голям хит е в България. Тя е една от любимите ми песни и е хубаво за зная, че хората извън Гърция я оценяват”, споделя той. А самата „De Fevgo“ е свързана с любовната история на негов приятел.

Авторът на хитове с милиони гледания в Youtube и фенове по целия свят признава, че в началото майка му оказва влияние върху неговия избор. „Тръгнах на уроци по музика, когато бях 11-годишен. Истината е, че майка ми ме понатисна да ходя. Аз не исках. Но с времето осъзнах, че музиката е нещо, което ми е интересно, интригува ме и исках да се занимавам по-сериозно", казва той.

„Китарата ми е особено любим инструмент. С нея първо започнах като музикант, след това започнах да пея”, споделя Михалис.

Първият успех на Михалис идва през 1998 г., когато изпълнява саундтрака на сериал по гръцка телевизия, а през 2000г. издава и първия си албум. До днес е изнесъл стотици концерти в Гърция, родния си Кипър, цяла Европа, от Северна Америка до Австралия. Продажбите на албумите му надхвърлят 30 млн. копия.

Концертът на гръцката суперзвезда е на 8 юли, Античен театър, Пловдив. Билетите се продават в мрежата на Ивентим.