Михаела Филева, Максим Ешкенази и оркестър гостуват с “Музика под звездите“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:51, 29.09.2020

На 4 октомври, неделя, Летният театър в Пловдив посреща певицата Михаела Филева и диригента Максим Ешкенази, които заедно с лайв банда и филхармоничен оркестър ще изнесат концерт с най-популярните песни на Михаела и любими произведения от мюзикъли и филми.

Концертът „Музика под звездите“ е насочен към семейната публика и е с начален час 18:00. Билетите са на цени от 15 до 25 лв, като входът за деца до 7 г. е безплатен, а тези на възраст от 8 до 14 години ползват 5 лева отстъпка от цената на билета спрямо ценовата категория, която са избрали. Билетите се продават в Билетен център пред община Пловдив, касата на ДК „Борис Христов“, ТИЦ на Римския стадион и в цялата партньорска мрежа на Ивентим.

 

Михаела Филева е популярна българска певица. Родена е през 1991 г. във Велико Търново и започва да свири на пиано на 6-годишна възраст. Скоро обаче тя открива, че призванието й е пеенето. Като дете тя участва в известното шоу „Хит-1“. Михаела е финалист и победител в много музикални фестивали в България и Европа. След като завършва училище е приета в Национална Музикална Академия Проф. Панчо Владигеров в София. През 2001 се явява на кастинг в първото издание на телевизионния формат „X factor” в България. Тя е една от дванадесетимата финалисти. Нейната поява не остава незабелязана от музикалния продуцент Владимир Ампов-Графа. Скоро след края на предаването Михаела подписва договор с лейбъла Монте Мюзик. Кариерата и на певица е в абсолютен възход, като изпълнителката се радва на абсолютната обич на младата аудитория.

Михаела Филева допринася в много благотворителни кампании, най-често насочени към детското здраве и образование. Тя е един от основните участници в масовите инициативи на УНИЦЕФ, както и кампаниите на Асоциацията на майките на децата със синдром на Даун.

 

Определян като изгряваща звезда сред съвременното поколение млади диригенти, Максим Ешкенази е описван още като „енергичен и интелигентен” музикант, който дирижира с „пълна увереност и проницателност”. Вестник „Лос Анжелис Таймс” го нарича „харизматичен и вълнуващ”.

От юли 2008 г. Максим Ешкенази е втори диригент на Оркестър Pacific Symphony в САЩ. Сред предишните му ангажименти като диригент са тези на музикален директор на младежкия оркестър „Бейкърсфилд” и на асистент-диригент на Оркестъра на Colburn School в Лос Анжелис. Преди това Ешкенази е бил музикален директор на Младежкия симфоничен оркестър на Пасадена, както и на Камерния оркестър „Музика на промяната”, а също така и втори диригент на Американския младежки симфоничен оркестър, както и на Камерен оркестър „Херберт Ципер”.

Ешкенази е чест гост-диригент на най-големите оркестри в България, включително Софийската филхармония, Оркестъра на Класик ФМ радио, Плевенската филхармония, Бургаската филхармония и др. Отдаден на популяризирането на новата музика, той участва редовно в изпълнения на музиката на съвременни композитори.

Ешкенази започва да учи цигулка на петгодишна възраст при своя баща. Завършва НМА в София и заминава да специализира цигулка и оркестрово дирижиране в Университета на Южна Калифорния, САЩ. Възпитаник на няколко диригентски школи и симпозиуми, включително школата на Пиер Монтьо в Мейн, Ешкенази е удостоен с аспирантура по дирижиране в новосъздадената Американска академия по дирижиране към Музикалния фестивал в Аспен през лятото на 2000 година.

Максим Ешкенази е запален спортист и лицензиран пилот. Понастоящем живее в Южна Калифорния.