Мести ли се Hills of Rock в София? Организаторите водят супербанди на столичното издание

  • от PlovdivTime
  • 18:33, 18.11.2021
Тръгва ли един от знаковите фестивали на Пловдив от инициативата Европейска столица на културата към София? Този въпрос си задават феновете на твърдия саунд, след като организаторите от Fest Team обявиха издание Hills of Rock Sofia Edition. Събитието ще се проведе също през 2022 г. на Парк Летище София на 2 и 3 юли. Това означава, че супергрупите Placebo, Five Finger Death Punch, Dubioza Kolektiv и Ill Nino ще фокусират вниманието на публиката, а едва след това ще започне тридневното издание на форума под тепетата.
 
"Нещо, което подготвяме отдавна - нашата покана да наваксаме след двугодишната фестивална пауза", обявиха организаторите на фестивала. Билетите за столичното издание на форума ще са на стойност - 100 лв. еднодневен и 120 лв. - двудневен.
 
Five Finger Death Punch бяха една от групите, които бяха спрягани като хедлайнери на Hills of Rock в Пловдив, но в последствие на тяхно място бе анонсирана група от Сканданавия, която е далеч от тяхното ниво, по думите на запалени почитатели на твърдия саунд.
 
Потвърдилите хедлайнери на първия фестивален ден, 21 юли, са Slipknot – eдна от най-големите и актуални метъл банди в света, а на 23 юли – забиват Sabaton, които преди броени дни обявиха, че в новия си албум имат песен за България. Последно бяха обявени и тези, които ще са акцент във втория фестивален ден 22 юли - Mercyful  Fate.
 
Всички издания на фестивала Hills of Rock се реализират с финансовата подкрепа на фондация "Пловдив 2019". Форумът бе част от основната програма  на Европейска столица на културата. 
 
Последното, което трябваше да се случи след годината, в която градът ни бе ЕСК, бе отменено на два пъти заради пандемията. То се финансира по отворена покана "Наследство" с парите от премията "Мелина Меркури".
 
Припомняме, че след като стана ясно, че журито е отпуснало 350 000 лв. за изданието през 2020 г., организаторите написаха в писмо до фондацията и общината, че средствата не са достатъчни и призоваха за още подкрепа. После пандемията настъпи и отложи събитието. През 2021 г. отново нямаше издание. Така феновете очакват следващото лято, за да се случи фестивалът под тепетата.
 
В края на октомври пък пламна и друг огън - Мanowar обявиха в официалната си страница във фейсбук, че концертът им в Пловдив, плануван за 4 юли 2022 няма да се състои заради неспазени договорени отношения между групата и организаторите от Fest Team. 
 
 

Kоментари

коментар
Радиана Чалъкова
10:19, 19.11.2021
Отговор

Има ли нещо интересно, което е останало извън столицата? Как ще живне тази страна, ако ВСИЧКО е концентрирано в София...

коментар
Помнете!
04:53, 19.11.2021
Отговор

Организаторът на фестивала беше осъден от Община Бургас. Той съсипа Spirit of Burgas!