Мария Миради е “Колекционерката на бонбони“ в спектакъл в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:49, 11.07.2023

Добрияна Янкова, Мария Миради и Денис Бояджиев канят на спектакъла "Колекционерката на бонбони" на 20 юли от 19 часа в Културен център "Тракарт". Автор е Мария Миради, мултимедията и звукът са на Стойо Петков. Спектакълът е създаден през 2023 г. Това е вторият авторски проект на актрисата и продуцент Мария Миради, като тук постановъчната част е изцяло нейна. Спектакълът е дебют за младата Добрияна, а Денис е в различно от обичайното амплоа на оперен певец. Светлината и звукът са дело на Станимир Величков (Косата), в частта с мултимедията се включва фотографът Стойо Петков.

Постановката е втората от три обединени под обща идея за Социален театър с художествена измислица с креативен и модерен почерк. Актьорите комуникират със зрителя и премахват бариерата с така наречената четвърта стена. Текстът е метафоричен, двузначен и търсещ път към всеки. Може да го определим като трагикомедия или по-модерно казано черен хумор! Заслужава си да се види заради своята неподправеност и различност!

"Аз никога не съм искала "просто една любов", търсила съм онази, която може да даде всичко и нищо. Такава любов, която кара съня ти да е буден, дните ти - трескави, дъхът ти затворен в клетка, а мислите все по-дръзки. Любов, която иска още и още, и още... И днес се събудих и си помислих " ти си тази любов ", от първия допир на пръстите ти, от първия поглед, от дъха ти близо до кожата ми... И не, аз не съм опитвала вкуса на тази любов! Не! Все още е толкова далеч! Такава любов взима всичко, слага го на тезгяха и дори не мери с кантара. Минава като буря през сърцето ти, а то търпи. Ти сигурно си тази любов, щом искам още от теб, а ти се отдалечаваш все повече... аз никога не съм искала такава "скучна" любов, подредена в делата и в мислите си... Аз копнея за любов, написана върху оризова хартия, прокъсана от тежестта на старо мастило! Такава някаква "простичка" любов искам! Чакана, мечтана, в сън сънувана... нереално красива и болезнена! Като теб самия! Често чета в очите на хората отчайващото желание да бъдат това, което искат, но не са! Чета страх! Тогава си задавам въпроса: Кои са? Кой си? Коя си? А отговорът е... Лъжа! Всички измислят свой собствен балон, в който живеят! Свой собствен свят! А е толкова просто... Бъди себе си и обичай! Просто обичай без граници! И никога не взимай решение за живота си, когато те е страх", анонсира спектакъла Мария Миради.

Билетите са на цена 15 и 20 лв. продажба преди спектакъла.