Мариана Попова, Веселин Плачков и група No More Many More играят “Виновни“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:23, 03.04.2024

Мариана Попова и Веселин Плачков ще представят спектакъла си "Виновни" на 10 април от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов". Двамата представят един изключително личен и комичен разказ за изборите, които ни определят и за които си плащаме в любовта и изкуството. Режисьор е Христо Мутафчиев.

Спектакълът е със специалното участие на група "No More Many More" - Методи Кръстев – китара и вокали; Радослав Гергов – перкусии и вокали; Иван Гатев – бас; Камен Александров – китара и Петър Александров – ударни.

Мариана Попова и Веселин Плачков, които са тандем и в живота, разказват, че са имали отдавна идея да направят нещо съвместно. Авторската постановка задава категорични и ясни въпроси - защо стигнахме дотук, къде точно стигнахме, къде искаме да отидем и до кога ще продължаваме така. И нещо важно - докъде можем да стигнем, за да сме угодни на хората и докъде -  за да сме богоугодни. Спектакълът поставя въпроси за вечната борба на твореца със себе си и че да избягаш от себе си е най-трудното нещо на света.

"Христо Мутафчиев не е режисьор, Веселин Плачков не е драматург, а аз самата не съм актриса, което също е важно за посланието на постановката "Виновни". Така, ние абсолютно отговаряме на комерсиалния критерий за България, където много хора работят каквото не им е работа", разказва Мариана Попова.

Идеята е спектакълът, с който вече пътуват из страната, да се развива във времето. Постановката засяга остро множество проблеми в сферата на изкуството и в нея се преплитат актьорска игра, танци, песни по интересен начин.