Мариана Попова, Веселин Плачков и група No More Many More играят “Виновни“ в Пловдив

  • от Мария Луцова
  • 12:23, 03.04.2024

Мариана Попова и Веселин Плачков ще представят спектакъла си "Виновни" на 10 април от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов". Двамата представят един изключително личен и комичен разказ за изборите, които ни определят и за които си плащаме в любовта и изкуството. Режисьор е Христо Мутафчиев.

"Виновни" - това сме ние, с всичките ни емоции, споделени на сцената", казва Мариана, която работи и по нов музикален проект. 

В спектакъла участват група "No More Many More" - отколешна мечта както на певицата, така и на Веско, да излязат на сцена с бандата и да направят съвместен проект.

Мариана Попова и Веселин Плачков, които са тандем и в живота, разказват, че са имали отдавна идея да направят нещо съвместно. Авторската постановка задава категорични и ясни въпроси - защо стигнахме дотук, къде точно стигнахме, къде искаме да отидем и до кога ще продължаваме така. И нещо важно - докъде можем да стигнем, за да сме угодни на хората и докъде -  за да сме богоугодни. Спектакълът поставя въпроси за вечната борба на твореца със себе си и че да избягаш от себе си е най-трудното нещо на света.

Идеята е спектакълът, с който вече пътуват из страната, да се развива във времето. Постановката засяга остро множество проблеми в сферата на изкуството и в нея се преплитат актьорска игра, танци, песни по интересен начин. 

"Той има потенциал да стане и нещо по-мащабно, защо не и с оркестър, танцьори", разказват двамата и допълват, че поне засега не мислят за нещо ново заедно на сцената.