Мариана Калъчева се завръща в родния Пловдив с „Времепространства”

  • от Мария Луцова
  • 15:48, 06.12.2023

Мариана Калъчева се завръща в родния Пловдив с изложба „Времепространства” в галерия „Възраждане” на 12 декември от 18 ч.

„Мариана, която от години живее, твори и показва изкуството си по света, най-накрая е в галерията, от която тръгна пътят ѝ. Прекрасна рисувачка, художничката ни отнася в приказно-илюзорния свят на своите картини, за да осмислим именно приказките в твърде закоравелия ни реалистичен живот.  Красотата, поезията, мечтанието, ще ни накарат да се повдигнем на пръсти и да усетим копнежа в сърцата си”, казва галеристът Краси Алексиева.

Мариана Калъчева е художник, която живее в САЩ и чиито творби могат да бъдат намерени на множество частни, градски и корпоративни колекции от Калифорния, Ню Йорк и Маями в Съединени Щати, до Монако, Франция, Испания, Австрия, Тайван, Португалия, Италия, България, Белгия и Турция.

В годините между 2010 и 2016 живее в Ница, Франция, а по-късно се премества в Батън Руж, Луизиана, САЩ.

Мариана работи като професионален художник вече повече от 25 години. Има 19 самостоятелни и повече от 200 групови изложби по цял свят. Тя намира вдъхновение в пътуването и откриването на нови неизвестни култури.

Творбитеще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващия един месец до 12 януари 2024 г.