Мариан Бачев влиза в обувките на Чарли Чаплин на Античния театър

  • от PlovdivTime
  • 09:49, 25.06.2020

Мариан Бачев влиза в обувките на великия комик Чарли Чаплин в едноименния мюзикъл, който гостува на 3 август на Античния театър от 21 ч.  Спектакълът от Крис Къртис, който заедно с Томас Мийхан е автор и на либретото, е част от афиша на Държавна опера-Варна. 

Режисьор на българската версия е Борис Панкин, диригент – Страцимир Павлов. Заедно с Мариан Бачев на сцената ще излязат и Борислав Веженов и Десислава Николова, както и балетът и оркестърът на Варненската опера. 

Мюзикълът „Чаплин” е базиран на историята на реалния живот на емблематичния филмов актьор, сценарист, продуцент и режисьор. Новият мюзикъл обхваща цялата кариера на комика - от първото представление на Чаплин като дете в Лондон от 19 век до емоционалното връчване на почетна награда на Академията през 1972 г. 

Шоуто документира възхода на славата на любимия актьор и хората, които са формирали живота му,  включително майка му Хана, по-големият му брат Сидни, четвъртата му съпруга Оона О'Нийл и колонистката Хеда Хопър. Мюзикълът драматизира създаването на легендарните филми на Чаплин, сред които са „Хлапето“, „Циркът“, „Новото време“ и „Големият диктатор“, както и бурното му детство, яростен любовен живот и политически убеждения. 

Посредством оригиналната партитура на Кристофър Къртис, включително „Вижте всички хора“, „Просто още един ден в Холивуд“ и „Този човек“, „Чаплин” разказва трогателната история на човека, който кара света да се смее като своя легендарен екранен образ - Скитникът, но се бори да намери щастието в собствения си живот.