Майсторката на четката Вихра Григорова открива изложбата “Между изгрева и залеза“

  • от PlovdivTime
  • 16:10, 04.11.2020

Изложбата–живопис „Между изгрева и залеза” на Вихра Григорова ще открие врати за пловдивчани на 5 ноември от 17 до 19 часа в хотел SPS , фоайе – лоби бар.

Вихра Григорова е позната като художник, уредник в Градска художествена галерия–Пловдив, национален експерт-оценител е на произведения на изкуството, утвърден от Министерството на културата.

Родом от Пловдив, тя е завършила Националната художествена академия в класа на проф. Мито Гановски. Специалността на Вихра е "Стенопис" и работи предимно пейзаж и натюрморт. Тя има над 30 самостоятелни изложби, участва в общи изложби в България и чужбина. Излагала е в Берлин, Прага, Виена, Братислава и Бейрут. Взима участие в пленери в Русия, Унгария, Македония и у нас.

През 2009 година печели конкурса за кураторски проект за Националните есенни изложби в Стария град и реализира проекта си "Светът отвътре – светът отвън", номиниран за награда Пловдив през 2010 г.

Вихра Григорова е споделяла неколкократно, че най-голямото признание за нея е награда „Пловдив“, която получава през 2014-та година и посвещава на баща си - пейзажиста Петър Григоров.

Тя участва във всички изложби на Дружеството на пловдивските художници, в редица пленери в страната – Пловдив, Сливен, Раднево, Царево, Брацигово, Велинград, Ситово, Стрелча, Смолян и др.

 "Ами, заповядайте. То луд умора няма", с тези думи Вихра кани съгражданите си да разгледат нейната изложба-живопис "Между изгрева и залеза".