Магнетичните Джанлука, Иняцио и Пиеро от трио Il Volo огласят Античния театър в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 13:03, 30.06.2021

Наближава дългоочакваният и много желан от публиката концерт на италианците Il Volo на 6 юли на Античния театър от 20 ч. Пловдивчани и гостите на града ще се насладят на уникалните гласове и чара на Джанлука Джинобле, Иняцио Боскето и Пиеро Бароне.

Най-известното класическо италианско трио пристига с грандиозен спектакъл “10 years”. Той отбелязва 10-годишнината от блестящата музикална кариера на трите момчета, които разнасят по света красотата на класическото пеене и италианското белканто. Специални декори, осветление и сценография ще украсят бижуто на Пловдив – Античния театър – най-подходящото място за това велико изкуство. В спектакъла на тримата млади тенори ще свирят музикантите от Симфоничния оркестър на БНР.

10-годишнината е значим юбилей за Джанлука, Иняцио и Пиеро, които са изнесли над 300 концерта в 210 града по света, пред повече от 2-милионна публика за този период. Едва 28-годишни, могат да се похвалят с двукратна Грами номинация и с пет платинени албума зад гърба си. И не само – с тях са пели едни от най-големите изпълнители и имат заклета публика на петте континета.

В изминалата година на пандемия, когато всичко замря, тримата италианци не престанаха да се занимават с музика и с проекти, свързани с различни благотворителни каузи.

В началото на юни, след едногодишна пауза, именно Il Volo изнесоха първия най-голям класически концерт в Италия. В емблематичната Арена ди Верона те представиха пред многохилядна публика, стекла се от цялата страна, своя грандиозен концерт в чест на Енио Мориконе, с участието на гост-музиканти и под диригентството на неговия син Андреа Мориконе.  Този проект, посветен на големия италиански композитор и на киното, предстои да бъде следващото световно турне на тримата италианци.

Заради силата на таланта им, уникалното излъчване и безспорен авторитет Il Volo са канени за участия в едни от най-значимите събития на Италия. На 2 юни, Националния празник на Италия, имаха честта да изпълнят в Арена ди Верона химна на страната си.

А в навечерието на Коледа 2020, на площада пред катедралата „Сан Пиетро”,  трите момчета изнесоха Коледен концерт, „за да стоплят сърцата на своите сънародници”, както самите те казват.

В продажба са последите билети за концерта на Il Volo на 6 юли, Античен театър, Пловдив. Може да ги намерите в системата на Ивентим.