Магичните Лука Шулич и Евгени Генчев подариха на Пловдив виртуозна импровизация на “Облаче ле, бяло“

  • от PlovdivTime
  • 23:10, 07.09.2021

Двама млади, непринудени, изключително талантливи и харизматични музиканти вдъхновиха Античния театър и изправиха многократно публиката на крака тази вечер. Пловдив дълго ще помни концерта на словенския челист Лука Шулич и пианиста Евгени Генчев, роден в Пловдив и възпитаник на Музикалното училище "Добрин Петков". Лука Шулич пък е съосновател и член на прочутото 2CELLOS.

С едно виолончело и един роял артистите създадоха незабравим спектакъл на древната сцена на Трихълмието. Облечени спортно, естествени и по младежки свежи, Лука и Евгени общуваха с публиката и ѝ подариха истинско шоу. Античният театър беше пълен с фенове, хора от всички възрасти, включително и съвсем малки деца, доведени от родителите си, за да се докоснат до истинската музика.

В рамките на турнето си SUMMER 2021 двамата музиканти изпълниха за ценителите в Пловдив едни от най-големите рок и поп хитове на всички времена като Bohemian Rhapsody, Nothing Else Matters, Numb на Linkin Park, The Sound of Silence, Smells Like Teen Spirit на Nirvana, Chandelier. Програмата им включваше и много филмова музика - емблематични парчета, създадени от Маестро Енио Морикане, например  от саундтрака на Nuovo Cinema Paradiso.

Специално за българската публика артистите бяха подготвили и пресъздадоха със специален аранжимент песента "Облаче ле бяло" по стихове от Ран Босилек, написани през далечната 1916 година. Песента е своеобразен химн на българите в емиграция. "Обичам да я слушам и да си я припявам, когато не съм в България", сподели с публиката Евгени Генчев.

В края на концерта пловдивчани не отставиха музикантите да си тръгнат просто от сцената, а ги извикаха три пъти на бис.

Припомняме, че локациите на турнето в България са специално избрани – в театри на открито с необичаен дух и атмосфера, където по традиция двамата музиканти представят емоционалното си шоу и в други места по света.