Маги Джанаварова и Митко Кърнев с акустичен концерт в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:22, 27.07.2020

На 31 юли, петък, в 20.30 часа, тежката музикална дума на сцената на ROCK'n'BAR Безистенъ ще имат двама музиканти, които знаят какво е хубава музика и как да запалят по нея всички. Маги Джанаварова и Димитър Кърнев ще закрият летния сезон в БезистенЪ с акустичен концерт, на който ще прозвучат любими хитове от нашата сцена, както и известни поп парчета.

Дуетът, съчетал в себе си най-красиви нотки на българската музика, за първи път стъпва в рок бара в този формат, за да ни зареди с много бг фюжън.

Магдалена Джанаварова, по-известна като Маги Джанаварова, стана известна като победителка от третия сезон на „Мюзик Айдъл“.

Завършва музикална паралелка в СОУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново, след което по време на „Мюзик Айдъл“ следва в музикалната академия Панчо Владигеров в София, специалност поп и джаз пеене в класа на Алис Боварян.

През 2009 г. е на финал в „Мюзик Айдъл“ с македонеца Боян Стойков на финалното гласуване, след като Преслава Мръвкова и Русина Катърджиева отпадат. Магдалена печели с 59,1% зрителски вот. Победата в Мюзик Айдъл привлича интереса на продуцентската компания „Вирджиния рекърдс“.

Първият ѝ сингъл се казва „Трябва да знам“ и излиза през август 2009 г. След това през декември 2009 г. записва дует с поп певецът Миро под името „Светът е мой“. Избрана е за жена на годината в категория „Музика“ на списание „Grazia“ два дни след премиерата на дуета с Миро. В края на същата година излиза и първият ѝ самостоятелен албум – „Първа стъпка“.

През 2012 г. Маги Джанаварова записа първата си песен като самопродуциращ се изпълнител "Call my name".

През февруари 2013 г. започва ротация на дует с рапъра 100 кила, като песента се нарича „Моето радио“.

През есента на 2019 г. участва в предаването на Нова телевизия „Маскираният певец“, където скрита под маската на „Пчелата“ завършва на трето място.

През 2020 година е участник в осми сезон на предаването „Като две капки вода“, където завършва на второ място.

Димитър Кърнев е български музикант, основател и китарист на „D2". Роден е през 1974 година в София. Първите си музикални изяви прави през 1994, когато Илия Кънчев го взима за китарист в група Импулс. С Кърнев в състава си, групата издава албума „Лошо Гадже". След това за кратко е член на група „Сленг", работи като гост-музикант с Ани Лозанова и Дони и Момчил, докато през януари 1999 заедно с певецът Дичо Христов създават „D2". Митко е основен композитор на групата. Той е автор на хитовете: „Ледено момиче", „Не мога да спра да те обичам", „Аз и ти" и „100 години". През 2006 китаристът е принуден да смени вокалиста на групата с Деян Каменов, участник в риалитито Star Academy, тъй като Дичо напуска групата. С новия вокалист групата записва албума „6", а също така излизат песните „В съня" и „Секс, лъжи и музика". Музикантът от малък свири с лявата ръка и ползва специално направени по поръчка инструменти.

За резервация: 088 794 0550 или във фейсбук  #rockbarbezistena, входът е 20 лева.