Любовните истории на Иво Сиромахов оживяват в спектакъл в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:42, 11.07.2021

Пловдивчанинът Златомир Молдовански представя под тепетата спектакъла „Любовни истории“ от Иво Сиромаховна 10 септември от 20.30 чса в лятно кино "Орфей". Комедията е на Иво Сиромахов, а звуков дизайнер е Сам Клап, художник е Джулия Тони Стоянова. Участват Анатолий Ставрев, Поля Йорданова, Таня Йоргова, Найден Банчевски, Златомир Молдовански.

Силен коктейл от изострени чувства, нотки пиперливи страсти, протяжна досада, предшествана от неочаквана вендета, изневери и самовнушения за изневери, търговска пресметливост на везните на любовта, нервозна критичност, изместена от влюбена наивност. Какво ли не се случва в живота на шест двойки?

Какво ли не бихме направили в името на любовта? Тя може да ни направи по-силни, но и да ни съсипе; да ни подготви да приемем всякакви предизвикателства, но и да ни прати в уединение; да ни накара да помъдреем, но и да се вдетеним. Всеки от нас иска едно и също: да обича и да бъде обичан. Как постигаш това? Няма логични методи. Тук инстинктът е вожд. А този инстинкт кара нашите персонажи да изпадат в ситуации, в които всеки зрител ще разпознае част от себе си и ще се посмее от сърце.

Спектакълът е реализиран в партньорство с „Rose Valley Theatre Group“ – Чикаго, САЩ. Не се препоръчва за зрители под 14 годишна възраст.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Пловдивчанин води българската драматургия към пробив в ЩатитеЗлатомир Молдовански режисира

Пловдивчанин оглави Rose Valley Theatre в ЧикагоБългарското театрално изкуство има много да даде и покаже на американската публика, казва актьорът и режисьор Златомир Молдовански