“Любов в сеното“ на Теди Москов гостува в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:53, 07.01.2024

Спектакълът "Любов в сеното" на Хасковския театър гостува в Пловдив на 6 февруари от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов". Режисьор е Теди Москов.

"Неслучайно с частицата "про" започват както думата прогрес, така и думата простащина. Спомнете си шеговития израз от детството: "чрез нахалство към прогрес!" Приемете го като подзаглавие на пиесата ми. Ще видите леко еротична приказка за възрастни, проследяваща възхода на една твърде амбициозна простакеса, както и на простащината, плъпнала по света. Всичко това е придружено с обезсмислянето на деликатността, възпитанието и образованието в световен мащаб. Смешно ще е, не се плашете от назидателност! Също така ще усетите чувственост, присъща на всяко едно истинско влюбване", разказва режисьорът.

Пиесата е провокирана от актьорското изпълнение на Моника Вити във филма "Танго на ревността", както донякъде и от комедийната ситуация в самия филм. Сценографията е на Леонард Капон, композитор е Антони Дончев, а костюмограф - Адрияна Найденова.

Ролите изпълняват Иванка Шекерова, Стефан Кондров, Изабела Иванова, Никола Манолевски, Мария Банкова, Константин Николов, Симеон Чаушев.