Луиза Григорова блести в „Изяж Ме!” в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:15, 24.04.2018

Луиза Григорова и Найджъл Барбър си партнират в двете главни роли в изключително интересния късометражен филм „Изяж Ме!”. Лентата ще бъде представена тази вечер от 19.30 часа в Cu29 от режисьора и сценарист Илина Перянова и екипа на Kinematograf.bg – най-голямата платформа за представяне на късометражно кино у нас. 

Една от звездите на българската сцена – Луиза Григорова се превъплъщава в в образа на Лаура – обсебена от теглото си красавица. Тя е на вечеря с лакомия си богат любовник в луксозен ресторант. Но по време на обилното угощение, Лаура попада в необичаен свят, в който пеещата храна я въвлича във вихър на танца, от който тя излиза променена завинаги. 

Отношението ни един към друг се отразява в начина, по който се отнасяме към заобикалящата ни среда. Но светът, в който живеем не е черно-бял. Ето защо "Изяж ме!" подхожда към темите за отношението ни към храната, нейният подозрителен произход и съдържание, и прекомерното и изхвърляне, през перспективата на парадокса и гротеската. 

Целта ни е да обърнем внимание и да предизвикаме диалог относно не винаги здравословното ни и противоречиво отношение към храната чрез призмата на изкривените взаимоотношения със собственото тяло и с човека до себе си, казва Илина Перянова. 

Оператор на „Изяж ме!” е Александър Крумов, художник на продукцията е Марианна Перянова- Ягама, а композитор - Емелина Горчева. Филмът е съвместна продукция на Балтийска школа за кино и медии, НДК, Асоциация „Щипка” и Асоциация за земята. Продуцент е Уга Буга Арт и Кросроуд Пикчърс. 

Само за две години продукцията спечели множество награди - най-добър Студентски къс филм Califonia Women’s Film Festival, най-добър младежки филм на Green Fest в Сърбия,

най-добра комедия на Bare Bones International Independent Film & Music Festival в САЩ, най- добра музика на WILDsound Festival European films в Торонто, най-добър Студентски Филм на Gulf of Naples Film Festival в Италия, най-добра къса комедия на World on Fire Film festival в САЩ, най-добър фантастичен филм- Festival Internacional de Cine del Mar Caribe във Венецуела, най-добра музика на International Independent Film Awards в САЩ и още много други. 

Филмът е част от селекцията на 60 международни и български фестивали.