“Лято в Капана“ разкрива съвършенството на японските вкусове и култура

  • от PlovdivTime
  • 12:41, 20.07.2020

"Съвършенството на японските вкусове и култура" е едно любопитно приключение, което ще се състои на 21 юли от 20 ч.  на ул. „Абаджийска“. В поредната вечер от събитията на „Лято в Капана“ ще се пренесете в загадъчния и много интересен свят на изтока. Традициите, стремежът към хармония и баланс в културата на Япония винаги са будили възхищение. Ще видите една отворена демонстрация, за да се уверите в съвършенството на японските вкусове в няколко направления: елегантен чай и чайни церемонии, перфектно хармонични дестилирани напитки и традиционна японска кухня.

Ето какво разказват участниците в това приключение:

„Първият чай, доставен от нас, беше през 1995 г. от остров Цейлон, където срещнахме най- добрите майстори на чая. Те събудиха нашата любов и интерес към тази вълшебна напитка, на която повече от 20 години се наслаждаваме и не спираме да изучаваме. 10 години по- късно, през 2005 г., с много любов и отношение, създадохме Чаената Къща. И до днес продължаваме да се срещаме с нашите доставчици от различни точки на света. Към момента предлагаме повече от 400 вида чай от четири континента. Видяхме много и продължаваме да учим за тази мистична напитка, която свързва Изтока и Запада в „една чаша“. Искаме да споделим с вас този необятен свят и да ви подтикнем да опитате различните видове, които са полезни, екзотични, а понякога и странни", разказва Адриан Кумбилиев.

Той е един от най-утвърдените чай сомелиери в града на тепетата /и не само/- израснал буквално сред чаени плантации, които възпитават у него любовта и постоянната жажда за усъвършенстване познанията за чая. Той ще демонстрира и разкаже за традициите в чая и японската чаена церемония.

Гаро Узунян и Гергана Ангелова - учредители на Bulgarian Whisky Academy- BGWA /официален акредитиран партньор на Edinburgh Whisky Academy, Scotland/ и автори на книгата „Уиски Хроники“., ще разкажат за историята, процесите в създаването и консумирането на „самурайски питиета“.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.