Леонид Йовчев играе “Метаморфози“ с вход свободен в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:40, 12.10.2023

"Метаморфози" с актьора Леонид Йовчев гостува на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” на 23 октомври от 19 часа с вход свободен. Спектакълът, чийто режисьор Ани Васева е част от дългосрочния проект на Метеор  "Да играем литература", в чиито рамки класически литературни произведения биват представяни, "разигравани" на достъпен, съвременен език, включвайки коментари, анализи и паралели с други произведения.

„Метаморфози“ от Овидий е едно от най-важните произведения в историята на световната литература. На способността на материята да се трансформира, да се превръща от едно в напълно друго, се основава нашето мислене за чудо, за фантазия, за възможност на невъзможното. Какво е метаморфозата, как се случва чудодейната трансформация на една форма в друга? Какво се запазва и какво се губи при метаморфозата? След метаморфозата формата е същата, но променена или е напълно нова?

Проектът се осъществява от Метеор, с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Събитието е в партньорство с Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив.