Легендите Даниел Бинели и Поли Фърман вдъхновяват Пловдив с аржентинско танго

  • от PlovdivTime
  • 12:59, 16.10.2022

Празник за музиканти и не само, защото светът на аржентинското танго, Астор Пиацола, Пулиезе, музиката на Буенос Айрес, банденона е повод да се потопим във вълнуващо приключение на 1 и 2 септември с лекции в културен център "Тракарт" и гала концерт в зала "Съединение" на 4 септемри. Когато е разтворен банденонът, е широк над 3 фута / 91 сантиметра. Е, това не е акордеон - това е банденон, който е роден да пее блуса на Буенос Айрес: тангото. Бандонеонът се смята за музикалното сърце и душа на тангото.

За първи път в България и точно в Пловдив две легедни от света на тангото ще бъдат при нас, ще направят майсторски клас и гала концерт. Даниел Бинели е единственият останал музикант от секстета на Пиацола. И е последният, който може да ни разкаже всичко за творчеството на големият обновител на Аржентинското Танго, "El Gran Astor"(Великият Астор) Пиацола от първо лице. Освен, че е член на секстета на Астор Пиацола, също така е бил част от танго оркестъра на Освалдо Пулиезе.

На майсторския клас Даниел Бинели ще разкрие тайните на танго музиката, както и ще работи с Първия български танго оркестър. А пианистите ще имат възможността да работят с невероятната Поли Фърман, която е един от малкото специалисти в този жанр. Местата за активни участници свършиха, но все още има възможност да присъствате на два от лекциите на Даниел Бинели и Поли Фърман.

Участник в майсторския клас Бинели-Фърман и специален гост ще бъде и италианският бандонеонист Самуеле Маза. Всеки, запазил си присъствие на лекциите в майсторския клас Бинели-Фърман, на гала концерта ще може да види на живо банденон, който е "душата" на аржентинското танго и да се наслади на магичното му очарование в изпълнение на виртуозният бандонеонист, самият Даниел Бинели.