Легендарният китарист Стив Вай идва за концерт в България

  • от PlovdivTime
  • 14:05, 18.01.2023

Геният на китарата Стив Вай включи България в предстоящото си европейско турне „InviolateTour” и ще свири в зала 3 на Националния дворец на културата в София на 25 април.

Стив Вай и неговият екип анонсираха цялата мащабна европейска обиколка, която ще започне на 24 март в Лисабон (Португалия) и ще завърши на 7 май в Хелзинки (Финландия). Турнето ще премине през Испания, Италия, Германия,Унгария, Хърватия, Словакия, Сърбия, България, Турция, Гърция, Румъния, Чехия,Полша, Латвия и Естония и Финландия.

„Първата част на турнето „Inviolate”  в Северна Америка премина изключително! Аз и групата сме в отлична форма, по-добра от всякога! Вълнувам се, че най-накрая ще донеса китарата „Hydra” в Европа. Очаквам с нетърпение концертите, за да представя и албума си „Inviolate”, който се приема чудесно от публиката и пресата, нямам търпение да го представя и в Европа“, казва виртуозният китарист.

„Inviolate” излезе миналата година, а официалното видео към Teeth Of The Hydra” вече е гледано над 5,4 милиона пъти. Именно в това видео можете да видите уникалната китара „Hydra”, която ще чуем в София за първи път. Тя е модел на „Ibanez” – с три грифа (два китарни и един бас) и още десетки функции, което я прави един от най-интересните музикални инструменти в света”, казват организаторите.

На 27 януари 2023 г. излиза и новият албум на Стив Вай -  „Gash”, кръстен на неговия приятел и певец в този запис, вече покойния John “Gash” Sombrotto. Музиката в албума е композирана за две седмици през 1991 г., като „саундтрак“ към пътуванията на Вай и приятелите му с мощните мотори „Harley Davison”. След смъртта на John “Gash” Sombrotto композициите остават неиздадени, докато 30 години по-късно Вай не решава да се върне към тях.

Концертът в зала 3 на НДК със сигурност е едно от най-дългоочакваните рок събития на 2023 г. Билетите за него ще бъдат в продажба от 20 януари. Допълнително ще бъдат обявени и специални VIP пакети, включващи и среща с артиста.

Концертът се организира от Blue Hills Events.