Ледената принцеса Турандот разтопи Античния театър (Фотогалерия)

  • от PlovdivTime
  • 18:31, 22.07.2017

от Руслан Йорданов

Историята на свирепата китайска принцеса Турандот бе поставен по незабравим начин снощи на Античния театър в Пловдив. Операта на Джакомо Пучини с корейското сопрано Лила Лий в главната роля се игра за втора поредна година на фестивала  „OPERA OPEN“ на древната мраморна сцена.

Лий придаде завладяваща достоверност на образа на ледената принцеса Турандот, погубила десетки кандидати за женихи, не успели да отгатнат нейните загадки. В ролята на покорилият сърцето й татарски принц Калаф се изяви получилият признанието на международната публика тенор Камен Чанев. Останалите роли в постановката на доц. Нина Найденова изиграха Евгения Ралчева, Апостол Миленков, Александър Баранов, Александър Крунев, Марк Фаулър и Борис Кучков.

Изтънчената сценография и пищните източни костюми пренесоха зрителите в загадъчната и интригуваща Забранения град императорския двор на Китай. Художник на декора е Борис Стойнов, костюмите са дело на Цветанка Петкова – Стойнова, а хореографията се прави от Боряна Сечанова. Оркестърът на Пловдивската бе дирижиран от маестро Диан Чобанов.

„OPERA OPEN 2017” е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.