“Ла Туна“ плениха пловдивски Дулсинеи с любовна серенада

  • от Мария Луцова
  • 13:36, 08.07.2022

Изпълнителите от група "Ла Туна" плениха сърцата на свободните дами с любовни песни, които изпълниха под терасата на Община Пловдив. Испанските мариачи обявиха на всеослушание, че са свободни и търсят своите Дулсинеи.

"Дами, оставете си телефоните", шеговито призоваха те.

"Ла Туна" са в Пловдив по покана на Здравко Димитров и ще изнесат безплатен концерт в неделя - 10 юли, от 20 часа на Античния театър. Днес те гостуваха в Общината и поднесоха подарък ръчно изработено и гравирано дайре и албум на кмета, той пък им върна жеста с картина.

"Добре дошли, Пловдив ви очаква. Помним какво шоу направихте при предното си гостуване. Имал съм възможност да ви гледам и в Испания, преживяването е невероятно. Защото правите всичко от сърце. Преди изнесохте концерт на Римския стадион, а сега - на Античния театър. Предстои ви да свирите и пеете там, откъдето е възникнал животът в един от най-старите живи градове", каза градоначалникът по време на срещата в Заседателната зала.

"Подготвяхме това турне с много желание. Пловдив е много важен за нас. Привилегия е да сме тук. Здравко Димитров обеща, че ще свирим на тази сцена и това се случва", разказа музикант от трупата. Друг отново напомни неангажираните дами да си оставят координатите.

Кметът влезе в закачливия тон и заяви, че Пловдив е градът с най-красиви жени, което предизвика бурни възгласи сред испанците.

Те подариха още едно изпълнение на присъстващите на срещата, а на финала изпяха и "Моя страна, моя България".