Таня Арабова представя “Разкази оттук-оттам“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:00, 05.07.2021

Културен център "Тракарт" ще бъде домакин на премиерата на книгата "Разкази оттук-оттам" на  пловдивския автор Таня Арабова на 5 юли от 18 ч. Първата ѝ книжна рожба ще ви провокира или да се смеете, или да плачете до сълзи.

Разказаните случки, събития и спомени в нея са калейдоскоп от моментни картинки на нашата действителност - понякога тъжна, друг път - весела... Историите са делнични. Обикновени. Не са украсени. Не са философски. Но всички имат смисъл. И цел. И със сигурност ще провокират интереса на жадните за анекдоти и вицове читатели.

"Има сюжети за всякакви случаи, като преобладаващите са за нашенския си, балкански синдром. Още от времето на Алеко, като се премине през Чудомир, та се стигне до съвременния хумор, българинът и неговите лоши, че и добри, но само донякъде, черти са били поднасяни на читателя със съответната здравословна доза ирония. За това нещо е необходим остър ум и режещо перо. Или може би обратното? Вече се обърках кое по-точно. Сигурна съм само в едно – че Таня ги притежава и двете в огромни количества. Толкова огромни, че всеки уважаващ себе си автор би могъл да ѝ завиди. " - споделя впечатленията си за книгата нейният редактор Румяна Пелова.