Култововата банда „Диана Експрес” забива навръх Нова година пред общината в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:39, 27.11.2021

Култовата рок група „Диана Експрес” ще пее навръх Нова година на пл. "Стефан Стамболов" пред общината. Другата изненада за пловдивчани ще е появата на Дарина Йотова – Дара, която ще отброи последните секунди на 2021 г. и ще оповести настъпването на 2021 г.

Междувременно празничното настроение вече завладява града, макар и за втори път в условията на световна пандемия. Първото от поредицата събития, които Община Пловдив организира за пловдивчани и гости на града, е тържественото запалване на светлините на коледното дърво на пл. „Стефан Стамболов“.  Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в Раковски. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона.

Светлините на коледното дърво над покрития фонтан ще бъдат запалени от кмета на Пловдив Здравко Димитров на церемония на 1 декември от 17.30 часа, на която той ще отправи и поздрав към своите съграждани. 

Ще помага и Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25 и 26 декември, когато на откритата сцена пред общината по традиция  с кратка програма ще се изявят талантливи пловдивски деца.

За първи път ще има и специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, където всички желаещи – малки и големи могат да си направят снимки за спомен сред красивата празнична украса, и разбира се с Добрия старец!

Празнично ще бъдат украсени още много любими за пловдивчани места.

„ Запалването на светлините на коледното дърво на пл. Стефан Стамболов е един красив момент, който се превърна в традиция за Община Пловдив, очаквана с нетърпение от децата. Коледа е времето на добрите пожелания, защото тя носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и топлина. Време, когато целият свят грее с милиони светлини. Коледа носи усещане за надежда и ново начало. Надявам се Новата година да бъде по-добра за всички нас“, каза Кметът Здравко Димитров.

Ето и акцентите от празнична програма за Коледните и Новогодишни празници 2021, която Община Пловдив организира за пловдивчани и гости на града:

1 декември, сряда

17.30 ч., Пл. „Стефан Стамболов“
Тържествена церемония по символичното запалване на светлините на коледната елха и украсата в града. Светлините на Коледното дърво ще бъдат запалени от Кмета на Пловдив Здравко Димитров, който ще отправи и поздрав към пловдивчани и гости на града.
На сцената ще се изявят: Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ към ЦПЛР-ОДК с диригент Милка Толедова, клавирен съпровод Юлия Петрова. Вокална група МАГИЯ от "Арт Войс Център"с ръководител Румяна Иванова .
Водещ: Снежана Павлова

24 декември, петък

12 ч., Стълбите на „Каменица“
Концерт на Пловдивско певческо дружество „Ангел Букурещлиев“ в компанията на Дядо Коледа

25 декември, събота

11 ч., Пл. „Стефан Стамболов“
Празничен концерт с участници от предаването „Ася в страната на талантите

12 ч., Пл. „Стефан Стамболов“
Концерт на Студентски танцов състав „Пълдин“ при УХТ гр. Пловдив, художествен ръководител Руси Катерински     

17 ч., Пл. „Стефан Стамболов“
Концерт на пловдивските финалисти в „Гласът на България“ с участието на Илин Илиев, Ричард Мантарлиев, Лидия Ганева с участието на  Дядо Коледа

26 декември, неделя

12 ч., Пл. „Стефан Стамболов“
Традиционен концерт на Биг Бенд Пловдив, диригент Николай Гешев

17 ч., Пл. „Стефан Стамболов“
Концерт на „Ноте квартет“ - Антоанета Бошнакова – вокалист, Цвета Шопова – цигулка, Златина Георгиева – флейта, София Колева – арфа, и  Дядо Коледа

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА

31 ДЕКЕМВРИ – 1 ЯНУАРИ

На 31.12.2021 от 22:00 ч. до  02:00 ч. на 01.01.2022 г.,

Открита сцена на площад „Стефан Стамболов“

Официална градска церемония по изпращането на 2021г

Последователност на участниците:

22:00 ч.  - „Керана и космонавтите“

22:45 ч. - „Диана Експрес“

23:35 ч. - Фолклорен ансамбъл „Тракия“ 

23:50ч. - Директно излъчване на новогодишното обръщение на Президента на  Република България

00:05 ч.  - Фолклорен ансамбъл „Тракия“

00:30 ч. - Дара

Водещ: Деян Славчев - Део