Кукленият театър кани на премиерата на “Бомбето“ по Радичков през март

  • от PlovdivTime
  • 11:13, 18.02.2021

Държавния куклен театър – Пловдив кани на премиера на най-новото заглавие в афиша на трупата – „Бомбето“, спектакъл по Йордан Радичков. Датите са две – 18 март от 19:00 часа и 25 март от 19:00 часа.

"Човекът винаги си е въобразявал, че сам избира шапката, без да си даде сметка, че шапката е, която избира човека. Шапката язди главата на своя стопанин, безразлична към това, което той си мърмори под носа. Как и защо човек гони шапката си? Как хората започват да изтребват шапките си, както се изтребват хлебарки. Ще попаднем в периода на голата глава, в пеериода на смяната на шапките... Шапката не само е в състояние да изрази всички перипетии на човешкия живот, но и с най-голяма достоверност да очертае суматохата на цяла епоха. Създаването на спектакъл по новелата "Бомбето" е предизвикателство и възможност, да навлезем в онази вселена, която е Радичков и в която се оглежда времето. Това ще е трагикомична игра, в която абсурдът и гротеската ще взривят традиционния ред на нещата, за да покажат патологията на обществените взаимоотношения, горчивата истина за гибелта на индивида, на обезличения и изчезналия във вещите човек", разказа Катя Петрова, режисьор на спектакъла.

Ето и екипа, реализирал „Бомбето:

Постановка: Катя Петрова

Сценография: Рин Ямамура

Музика: Христо Йоцов

Хореография: Анна Пампулова

Асистент-хореограф: Мария Димитрова

Звуков дизайн: Светлозар Георгиев

Анимация: Сотир Гелев

Участват: Балена Ланджева, Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Димитър Николов - Шаблата, Елин Стоянова, Ивелин Николов, Мария Димитрова, Наталия Василева, Стайко Стайков.Времетраенето е 75 минути, подходящо е за възраст - 14+.

Билети можете да закупите на касата на Кукления театър и в мрежата на eventim.