Кукленият театър кани на поетичен спектакъл по нова книга на Галина Даскалова

  • от PlovdivTime
  • 16:24, 03.12.2021

Малък поетичен спектакъл по стихове от новата книжка "Свят от Живи Думи" на Галина Даскалова ще се състои на 3 декември от 19 ч. в Държавен куклен театър Пловдив.

„Добре сте ми дошли заедно да се потопим в магията на Словото, Музиката и Танца, които се прегръщат в малък поетичен спектакъл по стихове от новата ми книжка "Свят от Живи Думи", както и по любимите рими на "Коледно Вълшебство"! Приятели и млади таланти повярваха в думите и ме подкрепиха ! Младият и много талантлив джаз изпълнител Кристина Жечкова създаде музика по три от стихотворенията, които в нейно изпълнение ще прозвучат на сцената на Кукления Театър!“, разказва авторката Галина Даскалова.

Музикалният акомпанимент ще е в ръцете и сърцето на млади музиканти: Къци Димитров- класическа китара и Росен Иванов- пиано. С танц ще засили въздействието на думите уникалният танцьор и учител по танци Илия Чолаков. А нейните приятели с красиви гласове Нина и Богдана ще четат стиховете заедно с нея.

Входът е без билети, а след спектакъла ще имате възможност, ако желаете да си закупите книжките. Единственото условие на домакина- Кукления театър, е всеки да покаже Зелен ковид сертификат.

„Словото! С него Бог ни е е дарил и отличил нас, Човеците, от всичко останало на този свят! Дар, който аз вярвам, че трябва да използваме внимателно, като инструмент, в служба на Доброто, а не като оръжие. Убедена съм в невероятната сила на словото да създава светове и да ни пренася там! Благодарна съм, че работата с цветята ми позволява да го използвам в най-важните моменти от живота на хората: раждане, любовни трепети, благодарност, приятелско докосване, почитане на името, нов дом...Написах и събрах през последните две години стихове, които оживяваха в очите на хората, когато им ги прочитах в моето магазинче за цветя. Нарисувах им илюстрации, за да бъдат картички за скъпи хора и да вълнуват. За да носят позитивни послания и да ни пробуждат да бъдем по-доброто си Аз! "Свят от Живи Думи"- новата ми книжка! Още едно обично мое Дете, което извиках с много любов и вдъхновение за да стане част не само от моя живот! създадох я с думи- семенца на доброто, които всеки носи в душата си! Думи- будилници за тази част от "нивата ни", която има нужда от работа. Думи- милост за душата и вдъхновение за промяна! Живи думи! Така ги нарекох още в първата си книжка и бях убедена, че и за тази няма друго име. Тя е естествено продължение и затова е "Свят от Живи Думи", разказа още Галина Даскалова.