Космическата Керана с обща песен с виртуоза Васко Василев

  • от PlovdivTime
  • 17:38, 27.04.2021

Космическото момиче Керана, което публиката под тепетата обикна като Евита в едноименния мюзикъл на Пловдивската опера, и виртуозният цигулар Васко Василев ще изпълнят обща песен по време на церемонията за връчването на наградите Икар на 11 май в Народния театър.  Композицията е създадена специално за събитието, което тази година под знака на 100-годишнината на Съюза на артистите.

Идеята Керана и Васко Василев да се съберат в обща песен идва спонтанно, а  предизвикателството да работят заедно в своеобразен дует се оказва истинско вдъхновение и за двамата.

„Едно“ е по текст и музика на Керана, която успя да се докаже като изключително многопластов артист не само чрез успеха на  алтернативната рок група „Керана и космонавтите“, но и оперна сцена. Васко Василев пък се оказа, че е наредил целия си график по датата на церемонията и пристига буквално за няколко часа в страната.

От години с Христо Мутафчиев обсъждаме възможност да участвам в церемонията на наградите Икар и все не успявахме да синхронизираме дата, в която да мога. Объркването на всички графици за концерти заради пандемията се оказа добра възможност най-после да се случи тази идея и съм много щастлив, още повече, че ще споделя сцената с такъв зашеметяващ артист като Керана“, споделя Васко Василев.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Пловдивските кукленици с две номинации за “Икар“, Драмата - с еднаОтличник е спектакълът “Кученцето, което не може да лае“