Корейската танцова компания K-Arts гостува в Пловдив с балета “Малката русалка“

  • от PlovdivTime
  • 10:59, 02.05.2023
Трупата K-Arts от Сеул (Южна Корея) ще представи пред публиката на пловдивския Античен театър балетния спектакъл „Малката русалка“ – танцувална адаптация по едноименната творба на Ханс Кристиан Андерсен, на 14 и 15 юни.
 
Спектакълът е една грандиозна хореографскo-музикална магия. Със сърце и фантазия, хореографският подход разказва за дълбоката любов на малката русалка и принца, смелостта да тръгнеш по своя път в името на любовта и да приемеш всички предизвикателства и препятствия. Eдна вълнуваща история, която ще плени публиката.
 
Ще се насладите на вълшебно представление с оригинална и сложнa танцова хореография. Костюмографският поглед, воден от неизчерпаема фантазия с приказни костюми и иновативни специални ефекти ще ви потопят в тайнствената магия на подводния свят и пищната дворцова обстановка . Очакват Ви уникални мигове на изящно балетно удоволствие за деца и възрастни!
 
K-Arts Ballet Company, състояща се от 60 превъзходни танцьори и хореографа им Сун Хее Ким, успешно обединяват изящността на класическия танц и изразните форми на модерния танц. Трупата е гостувала в едни от най-престижните зали в света, като Kennedy Center –Вашингтон, Ailey Citigroup Theater-Ню Йорк, Laban Theater в Лондон, Salled` Art Lyrique в Париж, Za-Koen-ji в Токио, National Centre for the Performing в Бейджинг, Seoul Arts Center в Сеул, Teatro Antico в Taormina и др.