Концерти, базар, занимания за деца и традиционни занаяти завладяват целия град с „Plovdiv Vibes”

  • от PlovdivTime
  • 09:41, 01.07.2021

Многопластовият фестивал „Plovdiv Vibes” ще се проведе в различни градски зони от  1 до 11 юли в Пловдив. Той цели да предостави възможност на пловдивчани да се забавляват, творят и да се движат в различни зони на града като Младежки хълм, Гребна база, хълм Бунарджика и парк Лаута.  Откриването е на Гребната база с демонстрации на Тай чи с Едмонт Бадукян.

Фестивалът ще се състои от различни микротеми, концептуално обединени от идеята за популяризиране на култура и изкуство в разнообразните му форми.  

Основна зона ще бъде Plovdiv Stage Park на Младежки хълм, където през целия период на формата. Там ще бъде дадено поле за изява на танцови и музикални изкуства, в които участие ще вземат артисти от Пловдив и гост-изпълнители от цялата страна. Музикалната програма ще бъде придружена от различни активности, тясно свързани с приложните изкуства, ръчното творчество, пърформанси и демонстрации. По време на фестивала ще чуем и изпълнителите Замунда Банана Бенд, селекторите Parapitek, Nearly Dogg, Unknownman, диджеите Hilla & Lin, рок бандата Sevi, и Габана, които ще представят новия си албум  „Пулс”. Сцената ще бъде наситена и с танци и изпълнения на групи от Пловдив.

За първи път фестивалът ще представи и формата  Отворена сцена  - „Open stage”, който дава поле за сценична изява на различни групи и формации. Той обръща и голямо внимание на развитието на творчески умения у децата чрез поредицата „Деца творят на хълма”, която традиционно включва тематични работилници, насочени към деца и младежи, водени от утвърдени артисти.

Широк кръг от автори ще се представят в хендмейд зоната на Младежки хълм, като ежедневно посетителите  ще могат да се докоснат до изкуството им. По време на фестивала в различните части на града ще бъдат организирани и зони за традиционни занаяти, приключения и спорт в градска среда.

„Plovdiv Vibes” е част от дългосрочната програма на “Инкубатор” за достъпни културни събития и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 г.

Kоментари

коментар
Магдалина Георгиева
11:16, 01.07.2021
Отговор

Моля, качете програмата по дати и часове...