Концерт с кауза „С песен и стих в сърцата” ще има в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:19, 18.05.2024

Летният театър на Бунарджика ще бъде домакин на концерта с кауза „С песен и стих в сърцата” на 18 юни от 20.30 ч. Събитието е в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и каузата „За повече българска музика в национален ефир”.

Публиката ще се наслади на незабравимите хитове на популярни български изпълнители, прегърнали каузите и убедени в мисията да бъдат техни посланици -  Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, Дует „Шик“, Дует „Weil”, Коцето Калки, Искрен Пецов, Красимир Недялков, „Дует с кауза“ - Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Вокално трио „Dеja Vu“,hГрупа „Спринт“, hрупа „Хоризонт“, група „Жестим“.

Концертите се провеждат под съпровода на оркестър „София“. Водещ на концерта е Веселин Пренеров.

Събитието се провежда със съдействието на община Пловдив, а специални гости са децата и младежите от Арт войс център с ръководител Румяна Иванова.

Името на турнето е избрано специално, тъй  като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за ин витро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“.