Койна Русева и Асен Блатечки лекуват Пловдив със смях

  • от PlovdivTime
  • 17:33, 21.05.2020

Койна Русева, Асен Блатечки и Стефан Иванов обещават на феновете си порядъчна доза смях със спектакъла "Умопомрачение" на 21 юни от 20.30 часа в Летния театър на Бунарджика. Представлението трябваше да се играе на 30 март, но отпадна заради извънредната ситуация в България.

Летният театър разполага с 2000 места и това ще осигури дистанция и спокойствие на зрителите, тъй като ще се използва само 30 процента от капацитета му. Вратите на театъра ще бъдат отворени час по-рано, за да се избегне струпване на публика. Зрителите ще трябва да носяст маска. Билетите от 30 март важат без презаверка.

"Умопомрачение" на Сам Бобрик е пиеса за мъжете, които се опитват да разберат жените и никога не успяват. В началото на пиесата Майлс Гладстон (Асен Блатечки) сякаш има всичко - жена-трофей, успешен бизнес, щастливо омъжена дъщеря. След двадесет годишен брак той е напуснал жена си Кейт (Койна Русева), за да се ожени за младо момиче на половината от неговата възраст. И изведнъж животът му се преобръща. След шест месеца новата му жена го напуска, бизнес партньорът му Джери (Стефан Иванов) го прецаква, бракът на дъщеря му Сюзан (Никол Карабинова) е на път да се разпадне, а най-лошото от всичко е, че бившата му жена, която винаги е била до него и при която той мисли да се върне, е променила живота си на 180 градуса и излиза с младеж, който е на половината от нейната възраст. Тя не само изглежда по-добре от всякога, но и иска да купи модерния му апартамент, за да заживее в него с младия си приятел Дърк (Никола Парашкевов). Майлс преживява истински шок, когато разбира, че тя вече не се интересува от него. Дали финалът за него ще е щастлив? Не и в тази пиеса, особено ако си мъж. Накрая Майлс, партньорът му, който го е прецакал, и младият любовник се събират отново в шикозния, но лишен от женско присъствие, апартамент и продължават с опитите си да разберат жените.