Книгата „Хвърчило към рая“ на Неделя Щонова с премиера в културен център “Тракарт“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:46, 17.09.2021

Книгата „Хвърчило към рая“ на Неделя Щонова ще бъде представена в Пловдив на 17 септември (петък) 2021 г. от 18:00 ч. в Културен център Тракарт. Водещ на събитието е журналистът Георги Тошев.

Входът е свободен. Публика ще бъде допускана до изчерпване на лимита от 50% на местата в залата. Книгата ще може да бъде закупена и на място. Ще имате възможност да получите личен автограф.

Д-р Неделя Щонова е лекар, специалист невролог. Специализирала е във Weill Cornell Medical College, Ню Йорк и Hôpital Européen Georges-Pompidou, Париж. Има образователна и научна степен „доктор“ по научна специалност „Неврология“. Автор и водещ на „Духът на здравето“ по bTV. Вече 20 години налага стандарти в съвременната здравна журналистика, базирани на научни факти.

Носител е на множество журналистически награди както по света, така и у нас. През 2010 г. в Стокхолм, в конкуренция с 22 страни и участието на водещи световни медии, нейното предаване печели голямата награда Media Prize – златна статуетка, и се превръща в № 1 за медицинско предаване в света на тема „Захарен диабет“ за 2010 г. Д-р Щонова е търсен и високорезултатен мотивационен лектор, редовен участник в редица корпоративни и вътрешнофирмени обучения, интервюирала е някои от най-добрите мотивационни лектори в света.

Тя е консултант за българското издание на книгата „Краят на болестите“, написана от личния лекар на Стив Джобс – проф. Дейвид Ейгъс, и на книгата „Надбъбречна умора и стресовият синдром на XXI век“ – бестселър от д-р Джеймс Л. Уилсън.

Съавтор е в книгата „Факти, противоречия, дебати в диагностиката и лечението на сърдечните и съдовите заболявания, 2016“.

За „Хвърчило към рая“

Ние сме уязвими. Болката е неизбежна. И често ни раздробява. Защото обича да дърпа дявола за опашката. Но кой така грозно ни е излъгал, че тя, болката, е обезателно враг? Кой ни е „снабдил“ с това злополучно разбиране, че след трудните диагнози, изгубените любови, предателствата, хаоса, стреса, лудостта и кошмарите в този живот задължително се умира?... Не. Не се умира! Защото обстоятелствата са нищо, а страстта и жаждата за живот... Те са всичко!

Събирах тези 75 истории в продължение на 10 години. Върху 4 континента. Запознах се с вдъхновяващи личности. Докоснах се до техния наистина безграничен потенциал за себенадмогване и изцеление, до техните вътрешни бесове, размисли, чувства и осъзнаване. И видях как въпреки изпитанията те съумяват да се зарадват на вълшебството във всеки изгрев.

И ако ти, любознателен читателю, припознаеш себе си в някоя от тези истории, знай, че когато драмата заблъска по дверите на ума и сърцето ти, просто трябва да се умиротвориш, да повярваш и да си спомниш, че там, някъде дълбоко вътре в теб, се намира всичката мощ на света, с която можеш да дишаш без огорчения, а в душата ти да е красиво, чисто и светло.

Казват, че разказът е най-фината сълза на писателя.