„Клопка“ и „Шошана“ на София филм фест в Пловдив днес

  • от PlovdivTime
  • 13:24, 26.03.2024

Български и британско-италиански филм предстоят на 26 март на София филм фест в Пловдив. В 18.30 часа може да гледаме „Клопка“ на Надежда Косева. Смятан за една от приятните изненади на фестивала, филмът ни запознава с живота на Божека – необичаен персонаж, който живее усамотено край Дунав със своите любими животни. В един момент местен олигарх и кмета на града решават да изградят хранилище за ядрени отпадъци, Божека е единственият, който се противопоставя на този проект, опасен за неговите съграждани.

„Шошана“ пък ни потапя в трудната история за избора между романтичната любов и отдадеността към отечеството. Филмът ни праща в 1938 година в Израел, където местните еврейски борци за независимост са в битка с британските власти, които се опитват да опазят мира между палестинци и израелци в своя протекторат. Еврейката Шошана се влюбва в британския полицай Томас, но трябва да направи избор между него и борбата на своя народ за независимост. Прожекцията е тази вечер от 20.45 часа.

Повече информация за програмата и онлайн резервации на kinolucky.com. София Филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на община Пловдив.