„Китовете, пазители на планетата“ и „Пиер Бонар, художник“ в неделната вечер на “Киномания“

  • от PlovdivTime
  • 15:13, 19.11.2023

Френският документален филм „Китовете, пазители на планетата“ ще ни потопи в дълбините на важна тема за дивата природа, която волно или неволно унищожаваме. Прожекцията е днес, неделя, 19 ноември в рамките на "Киномания" в Пловдив от 16:15 часа. Вдъхновен от поемата „Whale Nation“ на английския поет Хийткоут Уилямс, филмът ни предоставя превъзходни кадри с китове, заснети в четирите краища на света.

Късната прожекция е друго френско заглавие - „Пиер Бонар, художник“ от 18:30 часа. Когато Пиер Бонар (Венсан Макен) се запознава с Марта дьо Мелини (Сесил дьо Франс), той не знае, че самопровъзгласилата се аристократка ще се превърне в крайъгълен камък на живота и творчеството му. От този момент нататък тя става нещо повече от муза за „художника на щастието“.

Цялата програма на "Киномания" в Пловдив може да видите на kinolucky.com.Билетите ще са в продажба с цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери на касата на Lucky Дом на киното, както и онлайн.

Оперните спектакли са на цена 9 лева, с намален билет от 7 лева. "Киномания" в Пловдив 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023 г.