Кирил Иванов представя “Контрастите на пейзажа“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 13:14, 19.01.2023

Живописецът Кирил Иванов ще представи самостоятелна изложба "Контрастите на пейзажа" в галерия "Възраждане" на 24 януари от 18 ч., която ще продължи до 13 февруари.

"Тази експозиция е живописното доказателство за чудесното развитие на талантливия млад пловдивски художник. Авторът изпитва истински пиетет към природата и картините му са пропити с нежна нѐга, с поетичност и с филигранно изпипване на детайла. Пейзажите се отличават и с една изискана красота, която впечатлява взора на зрителя, с финес на рисуването, с деликатност на изразните средства – все неща, трудно постижими и рядко срещани в сървеменната младежка живопис. Изложбата показва крехкото равновесие на красотата в природата", казва галеристката Краси Алексиева.

Кирил Иванов е роден през 1980 г. в Пловдив. Завършва Средно художествено училище за сценични кадри със специалност "Театрална живопис и бутафория". През 1999 – 2003 г. завършва бакалавърска степен "Педагогика по обучението на изобразителното изкуство – специалност живопис" в АМТИИ. След това придобива две магистратури - "Църковна живопис" и "Живопис". Има осъществени 10 самостоятелни изложби и множество участия в съвместни и общи такива.

Кирил е носител на награда на фондация “ Атанас Кръстев – Начо Културата”, първа награда от Пленер Пловдив, награда за млад автор на Дружеството на пловдивските художници.