Керана и Космонавтите комикс герои в “Майна Town“

  • от PlovdivTime
  • 14:21, 08.09.2021

Септември в Пловдив идва и с новия брой на списание „Майна Town”, най-новата придобивка на града под тепетата. В цели 32 страници то разказва на читателите за живота в града и неговите впечатляващи обитатели. 

„Списанието продължава да се разпространява безплатно и в дигитален формат, и на хартия, а в брой 2 ще откриете и новата рубрика „Лицата на Майна Town” – с гост шихан Валери Димитров. Ще прочетете и специалното интервю на популярната и обичана пловдивска група „Керана и Космонавтите”, част от серията „Майна Vibes” – посветена на градската музикална култура. Комикс изданието продължава и своята роля на уникален пътеводител за всеки посетител, който иска най-пълноценно да почувства и да се потопи в онова, което е известно като пловдивски начин на живот”, разказват авторите. 

Подновената и разнообразена визия са работа на вече утвърдения екип от художници, фотографи и сценаристи, сред които са Тодор Карагяуров, Димитър Петров, Йордан Терзийски, Иван Домузчиев, Виктор Мухтаров, Ани Йорданова, Георги Сребрев.

Премиерата на втория брой на списанието ще бъде на 18 септември, когато пред бар „Пощата“ пловдивчани и гостите на града ще могат да празнуват и шестия рожден ден на екипа на „Майна Таун“. 

Вторият брой на списание „Майна Town” ще може да бъде намерен на над 30 локации в града. 

През последните шест години екипът на Майна Town твореше усилено в множество посоки. Успя да издаде две книги от серията ПловдивFantasy, създаде списание Майна Town, две компютърни игри, участва в множество събития и фестивали, организира Тайна Майна партита, участва в Баскетболна лига с отбор Майна Town, което е и посланието, което отправя към всички свои фенове и последователи. 

Списание „Майна Town“ е  част от програма „Наследство“ на „Пловдив 2019“.