Керана и Алекс от Гласът на България с голям концерт в родния Пловдив

  • от Мария Луцова
  • 08:57, 18.06.2020

Талантливите пловдивски певци Керана и Алекс от „Гласът на България” ще изнесат голям концерт за феновете си под тепетата. Празникът ще бъде на 11 юли на Бунарджика, на площадката под Римския акведукт. 

Двамата ще пеят заедно с Биг Бенд Пловдив, а към тях ще се присъединят и талантите от Арт Войс Център. 

С разкошния концерт ще се даде началото на поредица от събития, които общината ще организира безплатно за пловдивчани и гостите на града. Идеята е на отдел „Култура, археология и културно наследство”, а вчера за детайли около събитието Керана се срещна със заместник-кмета Пламен Панов. 

Припомняме, че само преди дни завърши един от най-популярните музикални формати и там Керана и Алекс бяха едни от главните действащи лица.   

Певицата, която познаваме от клубните й концерти с бандата й „Керана и космонавтите”, се изявява и в спектаклите на Държавна опера-Пловдив. След бляскаво изградения образ на Евита Перон в едноименния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър, на талантливата пловдивчанка й предстои и роля в „Исус Христос Суперзвезда”. 

Премиерата на мюзикъла бе обявена за 13 март, но обявяването на извънредното положение в България я отложи. Кога ще е следващата дата тепърва ще разберем. 

Александър е на 20 години, роден е в Пловдив, но живее в Манчестър. За финалите на „Гласът на България” Алекс отправи своето послание към зрителите с красив клип, запаметил някои от най-красивите кътчета на града под тепетата.

 Фотографии: Гласът на България