“Късо кино във Фарго“ прави равносметка на изминалата година с най-добрите български филми

  • от PlovdivTime
  • 20:19, 07.09.2021

На 8 септември "Късо кино във Фарго" се завръща. Прави равносметка на изминалата година с най-добрите български филми, които видяхме, след което продължава смело с нови предложения. Есента е време за кино, може да се убедите в любимия пловдивски бар Club Fargo в сряда, 8 септември 2021 г. от 19:30 ч.

Филмите, които ще гледате:

ДАЛЕЧЕ ОТ ВРЕМЕТО на Деян Цвятков. В него любовта на двойка е накарала времето да спре. След дълго време на изолация, проблемите помежду им започват да излизат на повърхността.

ДА СЕ СРЕЩНЕМ ВЧЕРА на Ива Токмакчиева. Двама души, отначало непознати, решават да се впуснат в приключението, да бъдат заедно. Една от любимите ни анимации от изминалата година.

ВРЕМЕ В БУТИЛКА на Лъчезар Спиров. Красив документален филм за отминалото време и за това, което остава.

ТУПИК на Олга Колева. Актуално политически е фонът на действието в този филм. През нощта след протестите в София двама непознати се срещат и предприемат дълго и безцелно пътуване по улиците на града. Избрахме го поради силната атмосфера и успешно уловения момент.

МОЯТА ЗВЕЗДНА ПРИКАЗКА – късометражен филм, режисиран от Андрей Христозов за Планетариума в Смолян и хората, посветили живота си на тази значима институция. Сюжетът на филма е построен през историите на настоящия му ръководител, Марияна Хаджигенчева и Теменужка Начева, първият директор на Планетариума. Кратка история за Космоса, мимолетността на човешкия живот и връзката между човека и машината.