Кармен на Мериме и Бизе оживява в спектакъл в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:32, 25.03.2023

Премиера на „Кармен на Мериме и Кармен на Бизе“ – вълнуващ спектакъл с участието на прекрасни музиканти, ще има на 1 април от 18 часа в културен център „Тракарт”.

„Артистите от  Музикално-артистичен Форум Пловдив и ще ви запознаят в детайли с един от най-популярните образи в цялата оперна литература - Кармен. Ще присъствате на уникално за България съпоставяне в натюрела на двете Кармен - интригуващ паралел, между образите на едноименните героини, които със сигурност имат допирни точки, но възприемат света по различен начин”, канят организаторите.

Събитието е с вход свободен, а на сцената ще излязат Елена Чавдарова - Иса – мецосопран, Евгения Ралчева – сопран, Светлана Иванова – сопран, Силвана Пръвчева – сопран, Тодор Котопанов – баритон, Камен Курдов – тенор. В спектакъла ще се включи специалният гост Петър Тосков – актьор от Драматичния театър, в ролята на Проспер Мериме. Марчо Апостолов влиза  в ролята на Жорж Бизе, а на рояла - Доротея Цолова-Дърварова. Режисьор е  Дима Димитрова.

Концертът е част от проекта на Сдружение Кей-Търн „Искам нещо да ти разкажа“, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.