Капана казва “не“ на чалгата с класически концерт

  • от PlovdivTime
  • 10:27, 03.07.2020

Капана казва „не” на чалгата с елегантен класически концерт в неделя в 20 часа на площад "Широкото". След като миналата неделя изтече клип от събитие на същото място, което озвучи квартала на творческите индустрии с попфолк, сега всички обекти в зоната отговорят с музиката и гласовете на солисти от Държавна опера-Пловдив.

Занаятчии, собственици на заведения и търговски обекти заедно решиха да отговорят на случилото се на известния като „Широкото” площад преди няколко дни. Те твърдо заявяват, че в рамките на последните пет години Капана се превърна в символ на културното и градско развитие на Пловдив. И че там важат естетически правила, които не трябва да бъдат пренебрегвани.

За да се извинят на посетителите си за случилото се миналата неделя, обектите в Капана поканиха Държавна опера-Пловдив за музикално събитие на същия площад - „Широкото”.

В неделя, точно в 20 ч., солистите Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова и Август Методиев ще изпълнят класически арии на обичани опери и оперети. Ще ги подкрепи роялът на Ралица Ботева.

Капана кани всички да се насладят на класическата музика и да заявят. Нека заедно да заявим, че има граници, които не трябва да се прекрачват, казват организаторите.