„Камерна Сцена Пловдив“ започва с концерт на Борислав Ясенов квартет

  • от PlovdivTime
  • 15:58, 08.04.2024

14-ото издание на фестивала „Камерна сцена Пловдив“ ще предложи поредица от интересни концерти, чието начало е на 25 април с Борислав Ясенов квартет в къща "Иван Черноземски".

След изключително успешния тринадесети сезон през изминалата 2023 г., посветен на музиката на Европа, през 2024 г. екипът на платформата ще представи новите тенденции и посоки в съвременното камерно музициране. Алтернативно, съвременно звучене, мултикултурни колаборации и провокация бележат проектираните идеи за предстоящия сезон.

Проекти от Швеция, Полша, Словакия, Германия, Гърция са само част от потвърдилите участие в платформата за предстоящия сезон. Наред с тях се нареждат имената и на българските артисти, като титулярите Борислав Ясенов, Христо Йоцов, както и младите Константин Костов, Иван Мелин , Борис Петков и много други.

Организаторите остават верни на мисията си за търсене и утвърждаване на нови алтернативни пространства за култура в Пловдив, като основното от тях през годината ще бъде сцената на Culture Hotspot Milcho Leviev – къща „Иван Черноземски“ в Стария град.

След приятелски протегнатата ръка от сдружение „Бизнесът за Пловдив“, двете организации са изправени пред предизвикателството да превърнат локацията в една от горещите културни точки на Пловдив.

Проектът „Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част Културния календар на града за 2024 година.

КОНЦЕРТИТЕ:
Борислав Ясенов квартет – 25 април
Джеймс Уайли - 8 май
Христо Йоцов – 10 юни
Lakis Tzimkas – 3 септември
Йенс Дюпе – 20 август
Константин Костов – 10 юни
Георги Илиев – 3 октомври