“Камерна сцена Пловдив“ представя интернационалното трио “ХАКО“

  • от PlovdivTime
  • 09:43, 13.07.2021

„Камерна сцена Пловдив“ представя концерт на българо-сърбо-испанското трио "ХАКО" на 30 юли от 21 часа в Сцена номер 2 на Безистена - Бар Конюшните в Стария град. Музикантите - Васил Хаджигрудев - бас, сръбският барабанист и композитор Лав Ковач и Хулиан Санчес - тромпет, имат едноименен албум, издаден от "Ризома" в Испания през 2016 г. Групата е замислена като двойно трио и с Енрике Оливер на тенор саксофон. Албумът е с 4 от 5 възможни звезди, дадени от платформата "All about jazz".

"ХАКО" изпълняват оригинални композиции, предимно на контрабасиста Васил Хаджигрудев и барабаниста Лав Ковач. Груув, свободна импровизация и лиричност са настроенията, които триото пресъздава в музиката си. През 2018 г. записват своя втори албум в сръбския град Нови Сад, издаден от "Хорз". 

След пандемията от Ковид-19, групата възобновява своята концертна дейност с 3 концерта в България, единият от които е в Пловдив. Събитието е част от програмата на „Камерна сцена Пловдив“ и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

ХАКО
Хулиан Санчес - тромпет
Лав Ковач – барабани
Васил Хаджигрудев - бас 

Камерна сцена Пловдив
30 юли, петък  21.00 часа
Сцена номер 2 на Безистена - Бар Конюшните