„Камерна Сцена Пловдив“ кани на концерт на четирима талантливи артисти от европейската сцена

  • от PlovdivTime
  • 17:11, 05.06.2021

„Камерна Сцена Пловдив“ кани пловдивчани и гости на града на концерт с участието на TARE qurtet на 9 юни, сряда, от 20.00 часа на Сцена номер 2 на Безистена - Бар КОНЮШНИТЕ в Стария град.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

Формацията е създадена в Берлин през последната година, като обединява опита и таланта на четирима утвърдени и  талантливи артисти от европейската сцена. С концерт в платформата „Камерна Сцена Пловдив“ на 9 юни, отбелязваме премиерата на оригиналната музика на TARE qurtet.   

В програмата на квартета са включени предимно композиции на пианиста Тибо Фалк, както и на басиста Никас Лукасен. Групата пресича различни стилистични терени, което се дължи на участието на музиканти от различни националности и култури. Това е и една от съвременните тенденции в музикалното изкуство днес.

Тибо Фалк пиано

Тибо Фолк е роден в Льо Пюен-ен-Велей, близо до Лион, Франция. С ранен интерес към джаза, завършва обучение по класическо пиано в Консерваторията Massenet в Сент Етиен.

През февруари 1997 г. той решава да превърне хобито си в професия и се премества в Берлин, където учи джаз и популярна музика в Hanns-Eisler. През 2002 г. той и неговият международен квартет печелят наградата Jazz & Blues в Берлин, наградата на журито с Жан-Пол Бурели и публичната награда.

Пианистът композира и аранжира за собствения си квартет, след като издава албуми "Pour La Chambre d'Aga" (Intuition) и "Sur Le Fil" (Unit Records). Той и неговият квартет са имали промо концерти при издаването на CDта в цяла Европа.

Никлас Лукасен, бас

Никлас Лукасен, роден в Южна Германия през 1995 г., живее в Ню Йорк и Берлин. На 16-годишна възраст, докато посещава „Bach Spezialschule fur Musik“, гимназия за изключителни млади музиканти, учи паралелно и в „Джаз института в Берлин“.

Професионалната му концертна дейност включва турнета в Малайзия, Китай, Англия, Испания, Полша, Швейцария, Австрия и САЩ. Забележителни места, на които той е свирил са Център „Джон Ф. Кенеди“, Вашингтон, клуб Dizzy's Coca-Cola NYC, Берлинска филхармония и концертната зала в Шанхай.

Работи с Mike Stern, Nils Landgren, Oz Noy, Joe Lovano (с MSM Jazz Orchestra), Till Broenner, Sean Wayland, Valerie Simpson, Jiggs Whigham, Judy Niemack, Peter Weniger, Jay Clayton, Ben Eunson, Andi Farber, Jean-Paul Bourelli, Дейвид Хейнс, Universal Music Label и Берлинския джаз оркестър.

Арнау Гарофе  саксофон

Роден в Барселона, Арнау Гарофе се изгражда като музикант в Холандия. След завършване на джаз образованието си в Хага и Ротедам, концертира в Холандия и Белгия и има шанса да свири с велики музиканти като Филип Харпър, покойния Крис Хусенс, Ерик Инеке и други.

През 2014, търсейки нови изразни средства, Арнау заминава за Азия, за да разшири музикалния си хоризонт. Свири често в клубовете на Банкок и Куала Лумпур.

От 2016 г. живее в София и бързо се превръща в един от най-търсените музиканти на българската сцена. Известен е с изпълненията си в Биг бенд асоциация на духовите инструменти, Джаз котките на Христо Йоцов, групата на Рут Колева, става редовен гост на Биг бенда на БНР.

През октомври 2016, на Международния джаз фестивал Джони Радукану - Браила, Арнау е награден за Най-добър соло инструменталист.

Емил Пехливанов ударни

След завършването на Музикалното училище в град Пловдив със специалност Уударни инструменти“, следва в НМА „Панчо Владигеров“ .  Установява се и работи като преподавател и изпълнител в Германия, Холандия и Белгия между 1990 - 2007 г.

През 2008г. се завръща в България, където намира своето признание и на българската джаз сцена.  Създава групата “The Golden Project“, с която издава два авторски албума – „Seven Sense“ 2014 и „ Rolling Notes“  2016.

 Thibault Falk, piano

Arnau Garoffé, sax

Niklas Lukassen, bass

Emil Pehlivanov, drums

Камернна сцена Пловдив

9 юни сряда 20.00

Сцена номер 2 на Безистена - Бар КОНЮШНИТЕ

Билети в мрежата на Ивентим и на място.