Камен Донев гостува на Пловдив със спектакъла си “Лекция № 2 за всеобщата просвета“

  • от PlovdivTime
  • 13:00, 19.01.2021

Камен Донев, "За всеобщата просвета" - неговата Лекция № 2, пловдивската публика ще види отново в Драматичен театър-Пловдив на  20 януари 2021 г. от 19:00 ч.

С много хумор и талант Камен Донев ще представи вижданията си за образованието в днешното консуматорско общество. Чрез неговият неподправен дух той умее да накара публиката да се усмихва и смее-много, да се натъжи-малко, да се замисля от време на време и да си тръгне - променена...

Втората лекция е построена аналогично на предишния спектакъл. Съчетавайки същия дидактичен характер и абсолютна невъзможност да бъде преразказана. Постановката представлява двучасов полиспектакъл, понеже Донев не е сам, макар и в повечето време да е физически сам на сцената.

Заедно с него са бързотечното му слово и неподражаем скороговор от тотални безумия и житейски мъдрости. Там е като че ли бездънното му дихание, благодарение на което използва всяка част от сцената, танцувайки английски валс, грузински танц, диско, суинг, а след това запява ария от "Риголето". Там е целият му арсенал от смешки и уроци, гъвкавост на ума, таланта и физическия потенциал.

"За всеобщата просвета - Лекция № 2" е авторски спектакъл на Камен Донев. Но там с него е и творческият екип, съставен от:

Пасо добле, линди хоп и английски валс - Николина Кръстева

Брейк - Бойко Джелебов

Бойни изкуства - Ивайло Иванов

Китара - Петър Миланов

Цигулка - Людмил Стойнев

Певици - Ева Перчемлиева -Тъканова, Криста и Александра Борисова-Sunny

Матито Похорон - Росен Чепилски

Асистенти - Василена Караманлиева и Никола Боев

Фотограф - Павел Червенков

Абстракцион - Чавдар Гюзелев

Спектакълът не е подходящ за лица под 14 години!