Камен Донев тръгва на турне за 555-ото представление на “За народното творпчество“

  • от PlovdivTime
  • 13:20, 07.02.2023

Камен Донев тръгва на специално турне, посветено на 555-ото представление на "Лекция №1: За народното творчество" в 5 града. Той ще играе в Двореца на културата и спорта във Варна (8 април), Зала 1 на НДК в София (22 април), Арена Русе (20 май), Античен театър в Пловдив (4 юни) и в Бургас на 22 юни. 

Камен Донев е взривил от смях десетки градове. Единственият артист, препълнил зала 1 на НДК над 30 пъти и изиграл 6 спектакъла пред 12 000 човека в Арена Армеец. Любими реплики от представленията му се носят от уста на уста из цяла България и извън пределите ѝ… като народно творчество. Със своето неповторимо чувство за хумор, той успява да засегне както явления, за които можем да се гордеем като българи, така и проблеми, засягащи всички слоеве на обществото ни.  

Безспорно най-високото постижение, което достига досега е моноспектакълът "Възгледите на един учител за народното творчество". От премиерата, която се състоя на 16 октомври 2007 година в Драматичен театър - Пловдив до днес, спектакълът предстои да бъде изигран за 555-и път. Най-голямото признание за спектакъла са неговите 330 000 зрители – постижение, с което нито един български спектакъл в историята на театъра не може да се похвали.