“Извинявайте, че не ви намерихме” и “Наех наемен убиец” на София Филм Фест в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:47, 20.10.2020

“Извинявайте, че не ви намерихме” на Кен Лоуч ще открие днешната програма на фестивала София Филм Фест в Пловдив от 18.30 часа в Lucky Дом на киното. Рики и семейството му водят трудна борба за погасяването на заем, взет след финансовата катастрофа през 2008 г. След като се сдобива с нов микробус, семейството се надява да започне собствен бизнес и да възвърне част от независимостта си. Рики се труди неуморно като шофьор на доставки, а работата на съпругата му като гледачка на болни също не е лесна. Семейството е задружно, но когато двамата поемат в различни посоки, всичко започва да се разпада. 

В 20.45 часа можете да гледате филма на Аки Каурисмаки “Наех наемен убиец”.Анри Буланже иска да умре. След като отчаяните му опити да се самоубие се провалят, отчасти поради стачка на бензиностанциите, отчасти поради собствената му непрактичност, той решава да наеме убиец, който да свърши работата. Докато го чака обаче, Анри среща жената на живота си, само че договорът не може да бъде анулиран. 

Цена на билетите са 8 лв; студенти, ученици и пенсионери – 6 лв. Карта за 5 прожекции е 35 лв. 

Във връзка с пандемията от Covid 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването - максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.