Изумителните грузински танци пленяват Пловдив в шеметен спектакъл

  • от PlovdivTime
  • 09:43, 14.03.2023
Националното танцово шоу "Грузинската легенда" гостува в зала С.И.Л.А. на 22 април от 20 ч. Това е един от най-зашеметяващите музикално-хореографски спектакли, които използват съвременните технологии. Според световната преса по своя мащаб и драматургия той превъзхожда лидерите в жанра като танцовото шоу "Lord of the Dance". Грузински артисти обраха овациите в Германия, Швеция, Англия, САЩ, Япония, Канада и Китай, в повече от 50 страни на петте континента.
 
"Всеки трябва да го види поне веднъж в живота си", пише френският "Фигаро". Според кореспондентите на вестник Ню Йорк Поуст, всеки концерт на артистите се превръща в истински празник за публиката.
 
Грузинските танци нямат аналог. Танцуването на пръсти, въртенето на колене е велико изкуство. А жените се плъзгат по сцената, точно както лебед по огледалната повърхност на водата.
 
Спектакълът е изпълнен с любов към родината, където всичко е въплътено в музика, песен и танц - порив на вятъра, биенето на барабани, величествената тишина на планините, радостното ромолене на планинските потоци. Тънкото преплитане на сюжети, блестящо въплътени на сцената, зашеметяващи пейзажи и костюми, най-високо ниво на светлина и звук превръщат "Грузинската легенда" в триумф на кавказката култура на световната сцена.