Издателят и преводач Манол Пейков става солист на Пловдивската опера

  • от PlovdivTime
  • 09:31, 17.01.2021

Издателят и певец Манол Пейков става солист на Държавна опера-Пловдив в рамките на поредицата „Опера Бутик“ на 23 януари от 18 часа в Дома на културата „Борис Христов”. Манол е един от двигателите в дейността на ИК „Жанет 45”, но в същото време е преводач и собственик на звукозаписно студио. Не бяга и от позицията си на общественик. 

„За поезията в музиката, за талантите, за творческия път, работата като призвание и Пловдив като кауза, ще разкаже човекът, който стои в основата на гостуването на най-значимите съвременни писатели в България, но признава, че не работи това, което прави най-добре – да пее”, казват домакините и инициатори на поредицата от Държавна опера-Пловдив. 

В уютната камерна атмосфера на формата, в който публиката е настанена на самата сцена, Манол Пейков ще изпълни някои от любимите си песни, белязали различни периоди в живота му. Съпроводът на пиано е на Иван Бошев, танцовите импресии са поверени на Марияна Крънчева, а водещ е Лили Бързева.

Билети се продават на касата на Операта в Дом на културата, мрежата на Ивентим. Местата са ограничени в рамките на 30 процента заетост.