Иван и Андрей представят „Алманах. История на българщината“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 17:27, 17.02.2020

Новото луксозно издание „Алманах. История на българщината“ ще бъде представено в Пловдив точно на Националния празник - 3 март в Plovdiv Plaza Mall от 11 до 19 ч. Там ще ви очакват Иван и Андрей от Междинна станция, които ще подаряват Алманаха и ще бъдат водещи на събитието. Подготвили са много забавления за всички възрасти на тема българска история и фолклор.

Участие в програмата ще вземат: Лилия Семкова, Ивайло Шопски, Българознайко и Сдружение Българска история. Под формата на игра ще обогатите знанията си и ще имате възможност да спечелите Алманах, а Иван и Андрей, лично ще ви дадат автограф. Кулминацията на събитието ще е изпълнението на невероятния Васил Найденов.

‌„Алманах. История на българщината“ представя историята на България така, както не сте я виждали до момента. Той е изчерпателен и безценен за всеки, който иска да пътува назад във времето с желанието да разбере защо и как стигнахме до мястото, където сме днес.

В книгата са проследени събитията от Първата българска държава, през Средновековието, годините на Османското иго и следосвобожденската история, има и глави, посветени на развитието на българската литература и спортните успехи на страната. Написана е една глава, в която се съдържат изцяло научните постижения на българите. В Алманаха има и част за родното културно-историческо наследство извън страната. В изданието са включени и най-новите теории и хипотези за нашето минало.

Информацията в Алманаха е допълнена с много цветни и черно-бели снимки, илюстрации на важни исторически събития и личности, както и изображения на важни документи от българската история. В края на книгата са намерили място и оригинални снимки от 5-те сезона на предаването „Фермата“.

Зад създаването на Алманаха стои сдружение „Българска история“. Негови автори са историците проф. Пламен Павлов и проф. Милко Палангурски.