Ивайло Захариев, Йоана Буковска и Любомир Ковачев играят „Поручик Бенц,“ на лятно кино Орфей

  • от PlovdivTime
  • 10:31, 18.07.2020

На 12 август 2020 г. от 21:00 ч. в Лятно кино "Орфей" пловдивската публика ще види театралния спектакъл „Поручик Бенц“ по романа на Димитър Димов. В представлението участват любимите на няколко поколения актьори Ивайло Захариев, Йоана Буковска - Давидова и Любомир Ковачев. Специален гост ще бъде новата изгряваща поп звезда - Вениамин.

След представлението, всеки ще има възможност да се снима, поговори и вземе автограф от актьорите. Ще е много емоционално, разказват актьорите, защото първият роман на Димитър Димов „Поручик Бенц“ разказва историята на една драматична любов на фона на трагизма на войната. С тънък психологизъм и майсторство Димов изследва мрачната, непозната страна на човешките страсти, любовта, която възвисява и облагородява, но която понякога може да доведе до самоунищожение.

Поручик Бенц е германски военен лекар, който се влюбва в интелигентната и богата красавица от българския хайлайф Елена Петрашева. Неговата чиста любов обаче е изправена пред непреодолими предизвикателства, които преобръщат живота му.

Авторът е сред първите в българската литература, които разбиват клишетата за родното и чуждото и дори преобръща техните места, като избира за главен герой един чужденец в България в последните години на Първата световна война. Така „Поручик Бенц“ успява не само да покаже българската действителност, но и да излезе извън рамките на националното и да се превърне в универсален психологически роман за сложната и противоречива човешка природа..

Билети : https://bit.ly/PoruchikBentz_Plovdiv