Италиански фестивал на красотата и прическата превзема Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 18:44, 30.03.2017

65 представителни компании на най-известните световни марки в индустрията на красотата си дават среща в Палата №2 на Международен панаир - Пловдив. Прекия досег на посетителите с тях осигурява Италианският фестивал на красотата и прическата.

26-о му издание започва утре (31 март) и ще продължи до неделя (2 април) включително. Прогнозите са рекордният брой на посетителите от миналата година - 18 хиляди души за трите дни на проявата, да бъде надминат, съобщиха организаторите от "Christian of Roma".

Мащабният форум ще бъде открит в 11 часа. Съпругата на италианския посланик в България Н. Пр. Стефано Балди - г-жа Антонела Балди, е сред официалните лица, поканени на церемонията. Потвърдено е присъствието на представители на турското консулство в Пловдив. Сред гостите ще бъдат почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе ди Франческо, както и председателят на „Конфиндустрия-Италия“ Пиетро Луиджи Гия.

Очаква се появата и на доайена на българските фризьори - стилист Кръстьо Капанов, който е председател на Националното сдружение на фризьорите и президент на "Интеркоафьор" за Източна Европа. Събитието ще уважи също Марко Петрели - издателят на специализираното списание "YOU", което точно преди година направи своя дебют и на български език.

По традиция на откриването ще присъстват представители на общинската администрация, на Международен панаир – Пловдив, на бизнес и светския елит у нас. 

3-дневната програма на Италианския фестивал на красотата и прическата включва специализирани обучения и демонстративни шоута, водени от световно известни стилисти, презентации на уникални методи, инструменти и продукти, допълниха организаторите.